The essential journalist news source
Back
28.
June
2017.
‘S WERELDS EERSTE APP GECONTROLEERDE HUISDIERLUIK

[image]

 

‘S WERELDS EERSTE APP GECONTROLEERDE HUISDIERLUIK

Cambridge, VK (28.06.2017) -SureFlap, gespecialiseerd in producten die afgestemd zijn op de levenswijze van huisdieren, onthult vandaag het allereerste app gecontroleerde huisdierluik - het Microchip Huisdierluik Connect. Met de Sure Petcare app kunnen huisdiereigenaren het huisdierluik met een smartphone of een tablet op afstand instellen, en ook de activiteiten en gewoonten van hun huisdieren controleren.

Het speciaal voor katten en kleine honden ontworpen Microchip Huisdierluik Connect werkt via een hub-apparaat dat het huisdierluik met het internet verbindt. De huisdiereigenaar kan het komen en gaan van zijn huisdier controleren en er toezicht ophouden via de Sure Petcare app wanneer hij niet thuis is.

Andere slimme kenmerken die de app bezit, zijn:

  • Ontvang meldingen via de app wanneer uw huisdier uw huis binnenkomt of verlaat.

  • Log in en volg de activiteiten van uw huisdier de hele dag door. De geschiedenisgegevens van de app kunnen gedrags- of welzijnsveranderingen bij uw huisdier weergeven.

  • Sluit of open het huisdierluik op afstand via de app, waar of wanneer u maar wilt. De eigenaren kunnen ook een uitgaansverbod instellen om hun huisdieren overdag op bepaalde tijden binnenshuis te houden.

  • Deel toegang tot de app met vrienden, familie of huisdier-sitters en stel gebruikersrechten in.

Het huisdierluik gebruikt microchip- gestuurde technologie d.w.z. dat het alleen reageert op de id-chip van uw huisdier en daardoor ongewenste dieren buiten worden gehouden.

Dr Nick Hill, oprichter en CEO van SureFlap vertelde: "Ons doel is het ontwikkelen van geweldige producten die zowel nuttig als gebruiksvriendelijk zijn en die het leven voor de huisdiereigenaren en hun huisdieren vergemakkelijken.

"Wij betrekken onze klanten bij de ontwikkeling van een nieuw product vanaf het begin. Hun feedback in de ontwerp- en de bruikbaarheidsfasen is cruciaal - het stelt ons in staat om een product te leveren dat waardevol is voor hen en hun huisdieren," vertelde hij.

Jon Bowen, als dierenarts en specialist in dierengedrag afgestudeerd aan het Royal Veterinary College, vertelde:"Dankzij de smartapparaten kunnen mensen 24/7 verbinding maken met familie, vrienden, werk, hun omgeving.Mensen die over het algemeen langere werktijden hebben en langer weg van huis zijn, willen ook verbinding maken met hun huisdieren.

 

"Voor mij ligt de werkelijke waarde in de gegevens en het vermogen om in te loggen en toezicht te houden op de gewoonten van een huisdier - iets waar wij tot nog toe niet in staat waren. Na verloop van tijd kan deze informatie nauwkeurig inzicht in het welzijn van uw huisdier geven en u helpen bij het bepalen van wat "normaal" gedrag voor uw huisdier is en wat niet.

"Het Microchip Huisdierluik Connect is eengame changeren zal een essentieel onderdeel bij het behouden van een gelukkig, gezond huisdier zijn," aldus Jon.

De huisdiertech is een bloeiende industrie, met een voorspelde wereldwijde marktwaarde van $ 2,6 miljard (€ 2,11 miljard) tegen 2022, volgens Grand View Research.

De groei van deze markt, in combinatie met de snelle opkomst van smartapparaten biedt een enorme kans voor SureFlap, volgens de CEO.

"Huisdiereigenaren zijn steeds meer bereid om geld te besteden aan smart technologieën en producten die ervoor zorgen dat hun huisdieren veilig en gelukkig zijn," aldus Dr. Hill.

"Voor ons is het uitgangspunt dat de technologie het leven van de huisdiereigenaren moet vergemakkelijken en problemen oplossen - zonder storend te zijn. Dit is de sleutel tot ons succes geweest en zal onze strategie blijven stimuleren.

"We zijn van plan om meer kansen op de ‘connected' markt te benutten door producten te ontwikkelen die bezorgdheden van huisdiereigenaren wegnemen," concludeerde dr. Hill.

Het Microchip Huisdierluik Connect, inclusief de Hub, is beschikbaar in de UK op sureflap.com, en zal vanaf september beschikbaar zijn in de VS, Australië, Nieuw-Zeeland, Duitsland, Frankrijk, Nederland en België.In die tussentijd, als ze geïnteresseerd zijn, kunnen klanten zich registreren bijwww.sureflap.nl/connect

- einde -

 

 

 

Prijzen en productinformatie

Microchip Huisdierluik Connect:Het Microchip Huisdierluik, SureFlap RFID-Penningen voor de halsband en gebruikershandleiding. Verkoopadviesprijs € 149,99.

De Hub:kan afzonderlijk worden gekocht voor een adviesprijs van € 59,99.

Het Microchip Huisdierluik Connect en de Hub kunnen samen worden gekocht. Adviesprijs van € 199,99.

 

Microchip Huisdierluik Connect:

  • Het werkt met alle gewone microchips en- het leest de microchip wanneer uw dier binnenkomt en elk dier kan naar buiten gaan

  • Het huisdierluik werkt op 4 x C-batterijen — met een typische levensduur van de batterij van meer dan zes maanden tot maximaal een jaar bij normaal gebruik

  • Afmetingen van het huisdierluik:

    • Gat in de deur - 234 mm H x 207 mm B x 70 mm D

    • Luikopening - 170 mm H x 178 mm B

  • Registreert tot 32 huisdier identificatiecodes

Sure Petcare app:

De Sure Petcare app is gratis beschikbaar voor downloaden op de App Store (iOS 8 of hoger) en Google Play. Desktop eisen - de nieuwste versie van Safari, Chrome, Firefox of Internet Explorer onder Mac OS X v10.9 of hoger en Windows 7 of hoger.

Accessoires:

  • RFID-Penningen voor de halsband voor niet gechipte huisdieren

  • Montage adapter voor glasinstallatie

  • Tunnelverlengers voor muurinstallaties

Over SureFlap

SureFlapis gespecialiseerd in producten die afgestemd zijn op de levenswijze van huisdieren met een eenvoudige missie - namelijk het ontwikkelen van smart producten voor huisdieren waarmee we beter voor onze huisdieren kunnen zorgen.

Het bedrijf werd opgericht in 2008 door Dr. Nick Hill, een fysicus uit Cambridge. Hij introduceerde het microchip kattenluik dat gebruikmaakt van de bestaande id-chip van de kat als een gepersonaliseerde deursleutel, waardoor andere dieren niet binnen kunnen komen.

Door continue innovatie, heeft SureFlap het assortiment smart huisdierproducten uitgebreid met hondenluiken, elektronische voerbakken, huisdierkommen en andere accessoires. 

Sinds 2015 maakt SureFlap deel uit van de Allflex Group - het toonaangevende bedrijf voor Identificatie van dieren en intelligentie producten - en heeft voortaan voordeel van een nauwe samenwerking met de afdeling ‘microchippen van huisdieren' van het bedrijf.

Het bedrijf verkoopt direct aan de consument en via dierenwinkels en veterinaire praktijken in 44 landen. Het succes wordt toegeschreven aan de niet aflatende inzet en ondersteuning aan haar klanten, en het ontwikkelen van geweldige producten die die echte problemen van huisdiereigenaren aanpakken. Het SureFlap Microchip Kattenluik is het bestverkochte kattenluik op Amazon, met meer dan 2850 5-sterren beoordelingen.

Voor meer informatie bezoekwww.sureflap.com.

Contact

Kathleen Speichert
SureFlap persbureau:
k.speichert@sureflap.co.uk
m: +44 (0)1954 266 059